Markkinoinnin asiantuntija

Intohimona markkinointi – haasteista huolimatta

 

Jo ensimmäisten markkinointituntien jälkeen kauppaopistossa tiesin, että tämä on minun juttuni. Jatkoin ammattikorkeakouluun ja vakuutuin yhä enemmän markkinointi-innostani sitä mukaa kun tietämys kasvoi. Tein samalla töitä ja siirryin pikku hiljaa markkinointitehtäviin. Aloitin perustehtävistä, sain ylennyksiä ja tein monessa yrityksessä kansainvälistä markkinoinnin suunnittelua ja johtamista. Työni kiehtoi minua koko ajan enemmän.

 

Valitettavasti kohtalo astui peliin: perinnöllinen sairaus nosti päätään, ja jouduin pikku hiljaa lopettamaan työt. Muutaman vuoden jälkeen tutut yrittäjät pyysivät erilaisia palveluita ja perustin yrityksen. Sitä päätöstä en ole koskaan katunut. Olen tehnyt töitä erikokoisille asiakkaille Sellosta aloittavaan yhden henkilön yritykseen ja kaikkea siltä väliltä. Työni on ollut mielenkiintoista, ja olen voinut valita työmäärän. En aina voi luvata tehdä tunnissa jotakin, mutta sovitut aikataulut olen aina pitänyt.

 

Nyt suuri kiinnostuksen kohteeni on uudet yrittäjät. Olen itse lähtenyt nollasta, ja vaikka markkinointi on tuttua, oli hyvin haasteellista lähteä suunnittelemaan omaa markkinointia.

 

Olen tehnyt joitain asioita hyvin ja joitain huonosti. Molemmista olen ottanut opikseni. Olen solminut sopimuksen Uusyrityskeskuksen kanssa uusien yrittäjien markkinoinnin neuvonnasta ja odotan tätä innolla. Tarjoan toki tämän rinnalla kaikille yrityksille palveluita tarpeiden mukaan.

 

Toinen suuri innostuksen kohteeni on digimarkkinointi. Koska tämä on muuttunut täysin työelämäni jälkeen, olen nyt opiskellut sitä ja tälläkin hetkellä kurssitan itseäni vieläkin paremmaksi. Siinä on monen yrittäjän valtti ja/tai puute. Jopa nollabudjetilla voi tehdä tehokasta hakukoneoptimointia, kun tietää mitä tekee. Minua kiehtoo ja kiinnostaa erityisesti digimarkkinoinnin sijoittaminen markkinoinnin kokonaiskuvaan ja sen kehittäminen siitä näkökulmasta. Netti on tämän päivän juttu, ja sieltä ihmiset ensimmäisenä etsivät tuotteita ja palveluita. Olen kehittämässä juuri omaa digimarkkinointiani, ja tähtäimessä on päästä hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle. Saavutin tavoitteeni!

 

Mottoni: Mitä en tiedä tai osaa, sen opettelen.

Coltrane Hassinen ja Emma Salmi 2016
Kuva: Matti Matikainen

Coltrane (Coltsi) Hassinen

Koulutus:

Markkinointi-tradenomi (YO)

Työhistoriaa:

Fintra: Sihteeri

Orion Pharma: markkinointisihteeri, Markkinointiassistentti, Assistant Brand Manager

Arvelin International: Projektipäällikkö

Vaisala Oyj: Marketing specialist

Oma yritys: Tmi Coltrane, Perustettu 2010, Puhtia markkinointiin – Blogi, Pienyrittäjien markkinointivinkit

Espoon Uusyrityskeskuksen asiantuntijajäsen